Laden...

Jonneke Oosting nieuwe president gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Jonneke Oosting nieuwe president gerechtshof Arnhem-Leeuwarden
Arnhem-Leeuwarden, 25 juni 2021

Jonneke Oosting is per 1 september de nieuwe president van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Ze is sinds 2016 bestuurslid in het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en sinds december 2020 waarnemend president. 

Achtergrond Jonneke Oosting

Jonneke begon in 1988 haar juridische loopbaan als advocaat. In 2000 maakte ze de switch naar de rechtspraak, bij de toenmalige rechtbank Utrecht. Vanaf 2004 had ze daar verschillende leidinggevende functies. In 2016 ging Jonneke aan de slag als bestuurslid in het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Naast dat ze bestuurder was, bleef ze zittingen doen zowel in Arnhem als in Leeuwarden. 

Koninklijk besluit

De ministerraad ging vandaag akkoord met de benoeming van Jonneke als nieuwe president van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Nu volgt nog een voordracht bij de koning. Het is de bedoeling dat de benoeming per 1 september ingaat.

Meer nieuwe presidenten

Meerdere gerechtshoven en rechtbanken in het land krijgen een nieuwe president. Je leest hier meer over in het bericht van de Raad voor de rechtspraak.

Uitspraken