Laden...

Onafhankelijk advocaat zal harde schijf van ex-werkgever beheren

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Onafhankelijk advocaat zal harde schijf van ex-werkgever beheren
Arnhem, 27 juni 2023

De kortgedingrechter van de rechtbank heeft eerder bepaald dat ex-werkneemster Van Beek de harde schijf die zij heeft met daarop een back-up van een emailadres van ex-werkgever Melvin Produkties aan Hazes en Melvin Produkties moest afgeven en dat Van Beek zelf geen kopie mocht houden.

Informatie back-up

Het hof vindt in hoger beroep ook dat de back-up als bedrijfseigendom moet worden teruggegeven aan Melvin Produkties op grond van een eerder tussen hen gemaakte afspraak en dat Van Beek zelf geen kopie ervan mag houden. Het is wel zo dat Van Beek zich in (toekomstige) procedures tegen Hazes effectief moet kunnen verweren. Daarvoor heeft Van Beek mogelijk informatie nodig die op de back-up staat. Daarom heeft het hof bepaald dat Van Beek de harde schijf met die gegevens aan een door Hazes en Van Beek gezamenlijk aangewezen onafhankelijke advocaat moet afgeven. Als Van Beek in de toekomst voor procedures informatie nodig heeft, kan zij die bij deze advocaat opvragen. 

Uitspraken