Laden...

Onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor eigenares van twee Amerikaanse bulldogs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor eigenares van twee Amerikaanse bulldogs
Arnhem, 12 december 2023

Het hof legt de eigenares van twee Amerikaanse bulldogs een gevangenisstraf van vier maanden op, waarvan de helft voorwaardelijk.

Onvoldoende controle

De verdachte heeft haar honden onvoldoende onder controle gehouden en heeft daarmee aanmerkelijk onvoorzichtig en nalatig gehandeld.

De honden waren niet aangelijnd en niet gemuilkorfd en hebben een jongen van veertien jaar oud aangevallen. Die jongen zat op de fiets, is door de honden ten val gebracht en is door beide honden gebeten. Hij heeft daardoor eenenveertig open bijtwonden opgelopen, is daarvoor in het ziekenhuis behandeld en heeft blijvend letsel opgelopen. 

De rechtbank

De politierechter had de verdachte in april 2023 twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd en een werkstraf van 120 uur. Het hof legt de verdachte, net als de politierechter, ook een verbod op om gedurende tien jaar honden te houden. 

Uitspraken