Regiezitting in zaak vier verkrachtingen regio Utrecht op 10 juni

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Regiezitting in zaak vier verkrachtingen regio Utrecht op 10 juni
Arnhem, 08 juni 2016

Op vrijdag 10 juni behandelt de meervoudige strafkamer van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Arnhem, de strafzaak tegen een 53-jarige man die wordt verdacht van vier verkrachtingen in de regio Utrecht. Drie van deze verkrachtingen werden gepleegd in 1995, één in 2001.

Regiezitting

De zaak staat gepland als regiezitting. Dat betekent dat op die zittingsdag de strafzaak niet inhoudelijk wordt behandeld. In een regiezitting worden alleen eventuele onderzoekswensen vanuit de verdediging of het Openbaar Ministerie voorgelegd aan het hof. Het hof geeft vervolgens, naar verwachting na vier weken, een beslissing op de verzoeken. De verdachte zal niet bij de regiezitting aanwezig zijn.

De regiezitting wordt gehouden in het Paleis van Justitie in Arnhem. De zaak staat gepland om 11.00 uur en zal naar verwachting tot (uiterlijk) 13.30 uur duren.

Aanmelding pers

Schrijvende journalisten en verslaggevers van omroepen die de zitting willen bijwonen kunnen zich hiervoor uiterlijk donderdag 9 juni a.s. voor 12.00 uur aanmelden bij de afdeling communicatie van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Dat kan telefonisch op nummer 088-3611078 of per email: communicatie.hof-arle@rechtspraak.nl

Uitspraken