Laden...

Regiezitting in zaak Michael P. op donderdag 29 november 2018

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Regiezitting in zaak Michael P. op donderdag 29 november 2018
Arnhem, 19 november 2018

Op donderdag 29 november 2018 vindt een regiezitting plaats in het hoger beroep in de zaak Michael P. Deze zitting is bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Arnhem, Walburgstraat 2-4 te Arnhem en begint om 14.10 uur.

Wat is een regiezitting?

Tijdens een regiezitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. De regiezitting dient om eventuele onderzoekswensen van de zijde van de verdediging of het openbaar ministerie te bespreken. De verdachte zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn bij deze zitting.

Aanmelden pers

De regiezitting is openbaar. Vanwege de te verwachten mediabelangstelling verzoeken wij alle vertegenwoordigers van de pers om zich aan te melden. Dus ook de schrijvende pers en rechtbanktekenaars. Dit in verband met het organiseren van mogelijk extra  zitplaatsen voor de pers. Aanmelden kan - onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en welk medium u vertegenwoordigt - per e-mail t/m 23 november 2018 bij team communicatie: communicatie.hof-ARLE@rechtspraak.nl. Houdt u bij uw komst naar het gerechtsgebouw er rekening mee dat gevraagd wordt naar uw perskaart en legitimatiebewijs.

Poolregeling voor beeld- en geluidsopnames

Er worden maximaal 2 camera’s in de zittingszaal toegelaten. Bij meerdere aanmeldingen wordt er gebruik gemaakt van de zogenoemde poolregeling.

Zitting bijwonen als publiek

Het is in principe mogelijk om de zitting als publiek bij te wonen. Eventueel wordt een extra zittingszaal vrijgemaakt, zodat het publiek daar de zitting op een beeldscherm kan volgen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Als de zittingszalen vol zijn, is geen toegang meer mogelijk tot die ruimtes.

Detectie

Bij uw bezoek aan het Paleis van Justitie worden uw kleding en tas gecontroleerd op ongewenste voorwerpen. Detectie is verplicht voor iedere bezoeker. Zorgt u daarom dat u ruim op tijd aanwezig bent. In het Paleis van Justitie gelden huisregels. Deze kunt u vinden op Rechtspraak.nl.

Uitspraken