Laden...

Ronald Visser wint verkiezing beste praktijkopleider 2019 van de provincie Fryslân in de sector Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Ronald Visser wint verkiezing beste praktijkopleider 2019 van de provincie Fryslân in de sector Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid
Leeuwarden, 02 juli 2019

Ronald Visser, teamvoorzitter van de administratie van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden (locatie Leeuwarden), is de beste praktijkopleider voor mbo-studenten van de provincie Fryslân in de sector Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid. SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) maakte dit op 1 juli bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Ronald leidt, samen met de medewerkers van de administratie, al meer dan twaalf jaar mbo-studenten op. Op de werkvloer van het hof leren de studenten praktische en sociale vaardigheden en maken ze kennis met de verschillende rechtsgebieden binnen de organisatie. Ronald is blij verrast met de prijs: "We willen studenten de kans geven om zich bij ons verder te ontwikkelen en een goede basis te creëren voor hun toekomst op de arbeidsmarkt."

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. Met deze provinciale prijs gaat Ronald verder door naar de verkiezing voor beste sectorale praktijkopleider 2019 van Nederland. De provinciale winnaars worden nu door de jury van de sectorkamer beoordeeld. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Uitspraken