Laden...

Scholen geef je op voor de Week van de Rechtspraak 2020

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Scholen geef je op voor de Week van de Rechtspraak 2020
Arnhem, 14 augustus 2020

Ook dit jaar laten we jongeren in de Week van de Rechtspraak van 21 tot en met 25 september op middelbare scholen en mbo’s graag kennismaken met de rechtspraak. Door de coronamaatregelen is op dit moment de invulling van de WvdR nog niet helemaal duidelijk, maar het gaat hoe dan ook op de een of andere manier door.

Vorig jaar bezochten raadsheren en juridisch medewerkers van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden mbo’s en middelbare scholen in de provincie Gelderland en Friesland. Als de omstandigheden het toelaten brengen we ook dit jaar weer een bezoek aan de klas voor het geven van een voorlichting. Daarnaast zijn we bezig met het uitwerken van ideeën voor een online invulling van de Week van de Rechtspraak.

Fysieke of digitale invulling

Op dit moment is het dus nog niet helemaal duidelijk hoe de WvdR wordt vormgegeven. Wel peilen we alvast graag of scholen interesse hebben in een (digitaal) bezoek van een rechter tijdens de Week van de Rechtspraak.

Aanmelden

Docenten kunnen hun scholen opgeven door een mail met de volgende gegevens te sturen:

- Naam & bezoekadres van de school
- Gegevens contactpersoon (e-mail, telefoonnummer)
- Hoe en wanneer is contactpersoon bereikbaar
- Aantal klassen
- Aantal leerlingen per klas (gemiddeld)
- Niveau en leerjaar van de leerlingen
- Voorkeur fysiek of digitaal bezoek

Deadline

Graag ontvangen wij deze gegevens vóór 1 september a.s. zodat we een beeld hebben welke scholen interesse hebben. In september bekijken wij of het mogelijk is om scholen te bezoeken. Meer informatie over de invulling van de WvdR volgt daarna per mail aan de scholen die zich hebben opgegeven.

Contactgegevens

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden
Contactpersoon mw. Luky Hoeffnagel

E-mailadres communicatie.HOF-ARLE@rechtspraak.nl 

Uitspraken