Laden...

Uitspraak hof in kort geding Yarden tegen verzekerden met naturapakketpolis

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Uitspraak hof in kort geding Yarden tegen verzekerden met naturapakketpolis
Leeuwarden, 01 december 2020

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft in hoger beroep uitspraak gedaan in kort geding in een zaak tussen Yarden Uitvaartverzekering tegen enkele verzekerden. In deze zaak vorderen enkele verzekerden met een naturapakketpolis van Yarden dat het Yarden wordt verboden om zich te beroepen op een zogenaamde en-bloc-clausule, waardoor de uitkeringsrechten uit de verzekering beperkt worden. Het hof wijst de vorderingen af.

Vonnis van de rechtbank

De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft op 11-09-20 een voorziening getroffen, die erop neerkomt dat Yarden zich niet op de en-bloc-clausule kan beroepen totdat de bodemrechter daarover heeft beslist. Yarden heeft tegen deze beslissing hoger beroep ingesteld bij het hof.

Beslissing van het hof

Volgens het hof hebben de verzekerden geen voldoende spoedeisend belang bij hun vorderingen. Het hof wijst de vorderingen van de verzekerden om die reden af.
Los daarvan vindt het hof het onvoldoende aannemelijk dat de bodemrechter zal oordelen dat Yarden zich niet met succes op de en-bloc-clausule zal kunnen beroepen.

Mede gezien het relatief geringe spoedeisende belang van de verzekerden bij het treffen van een voorziening en het grote belang van Yarden dat die voorziening juist niet wordt getroffen, is er daarom onvoldoende grond de gevorderde voorziening toe te wijzen.

Uitspraken