Laden...

Uitspraak hoger beroep Mallorca-zaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Uitspraak hoger beroep Mallorca-zaak
Leeuwarden, 04 maart 2024

Op donderdag 14 maart 2024 doet het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden uitspraak in het hoger beroep in de Mallorca-zaak. De zitting vindt plaats in het paleis van justitie, Wilhelminaplein 1 in Leeuwarden, en begint om 13.30 uur. 

Achtergrond

In de nacht van 13 op 14 juli 2021 vonden er meerdere incidenten plaats in El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Eerst vond er een vechtpartij plaats bij café De Zaak. Bij die vechtpartij is één slachtoffer op de grond terechtgekomen en vervolgens is er tegen hem aangeschopt. Later vond er iets verderop op de boulevard een tweede incident plaats, bij café De Bierexpress. Ook hier was sprake van een vechtpartij, waarbij de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen om het leven kwam. Daarnaast is op deze locatie ook een persoon op de grond terecht gekomen, waarna er op hem is ingeschopt.

Op 18 november 2022 heeft de rechtbank Midden-Nederland 8 (jonge-)mannen veroordeeld in verband met betrokkenheid bij de gewelddadigheden op Mallorca. Eén verdachte werd toen vrijgesproken.

Door 7 verdachten is hoger beroep ingesteld tegen de beslissing van de rechtbank. Het hoger beroep is in december 2023 behandeld.

Pers

Bij de uitspraak op donderdag 14 maart is voor de pers een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de zittingszaal. Daarnaast is een aparte ruimte beschikbaar waar de zitting via een videoverbinding gevolgd kan worden.

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. Er krijgt maar één omroep toestemming om opnames te maken in de zittingszaal.

De pers (ook schrijvende pers, tekenaars en fotografen) wordt verzocht zich vooraf aan te melden door te mailen naar de afdeling communicatie communicatie.hof-arle@rechtspraak.nl. Wij ontvangen deze aanmeldingen graag vóór maandag 11 maart a.s. Voor meer informatie of bij vragen over deze zaak kan de pers terecht bij de afdeling communicatie.

Belangstellenden

De zitting is openbaar, maar het aantal zitplaatsen in de zittingszaal is beperkt. Degenen die direct betrokken zijn bij deze strafzaak hebben voorrang bij de toedeling van zitplaatsen.

De zitting kan ook gevolgd worden via een videoverbinding in een aparte ruimte. Belangstellenden die de uitspraak willen bijwonen, worden verzocht zich aan te melden via publiek.hof-arle@rechtspraak.nl. Wij ontvangen deze aanmeldingen graag vóór maandag 11 maart a.s.

Meer informatie over het verloop van de Mallorca-zaak vindt u op de pagina Bekende rechtszaken: www.rechtspraak.nl/bekende-rechtszaken/mallorcazaak.

Uitspraken