Laden...

Vitens heeft wanprestatie gepleegd tegenover de bewoners van De Teuge door de warmte/koude-installatie af te koppelen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Vitens heeft wanprestatie gepleegd tegenover de bewoners van De Teuge door de warmte/koude-installatie af te koppelen
Arnhem, 24 december 2019

Vandaag heeft het hof drie arresten uitgesproken, waarin het heeft beslist dat Vitens wanprestatie heeft gepleegd tegenover de bewoners van De Teuge door de warmte/koude (WKO)-installatie af te koppelen. De verplichting van Vitens zag volgens het hof niet alleen op verwarming van de binnenruimte en het tapwater maar ook op koeling van de binnenruimte tijdens warme dagen.

Door loskoppeling van de WKO gedwongen overstap naar andere manier van energielevering

In de Zutphense wijk De Teuge zijn vanaf 2004 energiezuinige woningen gebouwd, die alle waren aangesloten op een warmte/koude-installatie (WKO-installatie) van Vitens. Met de WKO-installatie werd de binnenruimte van de woningen en het tapwater verwarmd. Nadat was gebleken dat de putten, waaruit Vitens voor de WKO-installatie warmte haalde, waren dichtgeslibd, heeft Vitens de installatie bijgestookt met eerst diesel en daarna gas.

Uiteindelijk is de WKO-installatie losgekoppeld en moesten de bewoners overstappen op een andere manier van energielevering. Een deel van de bewoners is een procedure gestart om hun schade ten gevolge van die overschakeling naar een andere manier van energielevering op Vitens te verhalen.

Hof gaat deskundige benoemen

Het hof kondigt aan dat het een deskundige zal benoemen om de omvang van de schade van de bewoners vast te stellen. Partijen krijgen de gelegenheid om suggesties te doen voor de vragen en de deskundige.

Uitspraken