Laden...

Vrijspraak en lagere straf in liquidatiezaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Vrijspraak en lagere straf in liquidatiezaak
Arnhem, 27 december 2021

Van de twee verdachten die in 2020 door de rechtbank voor een poging tot liquidatie in Utrecht werden veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf, heeft het hof één verdachte vrijgesproken. De andere verdachte werd in hoger beroep veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. 

DNA aangetroffen van één verdachte

Op 3 december 2018 werd het slachtoffer vanuit een bestelbus beschoten door een man verkleed in een Pietenpak. Het slachtoffer raakte hierbij slechts gewond aan zijn vinger. Het hof is van oordeel dat van een van de verdachte niet met voldoende zekerheid kan worden vastgesteld dat hij betrokken is geweest bij het schietincident. Van de andere verdachte werd DNA aangetroffen in de bestelbus van waaruit werd geschoten. In samenhang met ander bewijs komt het hof tot het oordeel dat zijn betrokkenheid wel vaststaat. Daarnaast werd in de woning van deze verdachte 5,5 kg aan explosieven aangetroffen. 

Uitspraken