Laden...

Zes jaar celstraf voor verkrachting hoogbejaarde vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Zes jaar celstraf voor verkrachting hoogbejaarde vrouw
Leeuwarden, 31 mei 2021

Het hof heeft vandaag een 35-jarige uit Frankrijk afkomstige man veroordeeld wegens verkrachting van een hoogbejaarde vrouw. Hij moet 6 jaar gevangenisstraf uitzitten. Ook moet hij de vrouw 10.000,- euro schadevergoeding betalen. De straf is gelijk aan de straf die de rechtbank eerder oplegde. 

Meermalen verkracht

De man drong in de nacht van 27 op 28 mei 2020 de woning van de vrouw, in een verzorgingstehuis, binnen. Zij was niet in staat zich tegen hem te verzetten. In een tijdsbestek van enige uren is zij meermalen verkracht, waarbij zij letsel heeft opgelopen. De man heeft de verkrachtingen steeds ontkend. De vrouw lijdt tot op heden onder de gebeurtenissen; ook haar familie is aangeslagen over wat hun moeder is aangedaan. 

Toerekeningsvatbaar

De veroordeelde man heeft een strafblad in het buitenland. Er zijn psychische stoornissen bij hem vastgesteld maar hij wordt voor zijn handelen toerekeningsvatbaar geacht. Naast de gevangenisstraf legt het hof de man een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel op om hem na afloop van de gevangenisstraf onder toezicht te kunnen stellen. 

Uitspraken