Laden...

Zutphen tijdelijke locatie voor deel strafzaken gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Zutphen tijdelijke locatie voor deel strafzaken gerechtshof Arnhem-Leeuwarden
Arnhem-Leeuwarden, 10 juni 2021

Van half juli t/m december 2021 behandelt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden een aantal strafzaken in de rechtbank Zutphen. Het gaat om strafzaken die het hof normaal gesproken in Arnhem behandelt. 

Verbouwing

Deze zomer start de renovatie van het paleis van justitie in Arnhem. De openbare ruimtes, zittingszalen en ook de pers- en advocatenkamer worden grondig aangepakt. Door deze renovatie kan het hof een zittingszaal niet gebruiken. Om te voorkomen dat het hof zittingen moet uitstellen tot na de renovatie, wijkt het gerechtshof voor een aantal zaken tijdelijk uit naar Zutphen. Eén dag in de week reizen raadsheren en griffiers van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden naar Zutphen om daar strafzaken te behandelen. Het hof houdt rekening met de reistijd en de bereikbaarheid van de zittingen voor alle betrokkenen en behandelt daarom vooral Gelderse hoger beroep zaken in Zutphen.

De rechtbank in Zutphen. Vanaf half juli vinden hier zittingen van gerechtshof Arnhem-Leeuwarden plaats omdat het paleis van justitie in Arnhem verbouwd wordt.

Uitspraken