Laden...

Welkom bij gerechtshof Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Welkom bij gerechtshof Arnhem

Wat kunt u bij een bezoek aan het Paleis van Justitie Arnhem verwachten? 

  • Als u door de schuifdeur het gebouw bent binnengekomen, treft u aan de rechterkant de portiersloge waar u zich meldt. Op verzoek dient u een legitimatiebewijs te kunnen tonen.
  • U vervolgt uw weg naar de veiligheidscontrole links van de ingang. Voor de veiligheid van iedereen in het gebouw wordt hier uw tas en kleding gecontroleerd. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels. Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
  • Nadat u door het detectiepoortje bent gegaan, komt u via een draaideur in de centrale hal terecht.
  • Loopt u in de centrale hal rechtdoor, dan komt u bij een ontvangstbalie. Hier kunt u zich melden als u niet weet waar u moet zijn of een vraag hebt.
  • Achter deze ontvangstbalie komt u via een klein trapje in de serre bij de lunchcorner. Hier kunt u een broodje kopen en even zitten.
  • Voor de lunchcorner zijn er links en rechts trappen naar de eerste verdieping. Daar bevindt zich een bodebalie, een aantal zittingszalen met wachtruimtes en de perstribune.
  • Als u linksaf slaat in de centrale hal, vindt u links aan de muur een digitaal informatiebord waarop de planning van zittingen en algemene informatie wordt getoond.
  • Als u verder doorloopt, komt u bij de informatiebalie. U meldt zich hier voor een zitting of bezoek.
  • Loopt u na de informatiebalie verder het gebouw in, dan komt u bij de bodebalie. De bodes aldaar kunnen u vertellen bij welke zaal/ruimte u precies moet zijn.
  • Tegenover de bodebalie is ook een trap naar de eerste verdieping. Rondom de bodebalie zijn ook zittingszalen te vinden. Elke zaal heeft een eigen wachtruimte. Een bode geeft aan wanneer de zaak start en wijst u de weg in de zittingszaal.