15 jaar voor vader wegens seksueel misbruik en mensenhandel van zijn 3 dochters

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > 15 jaar voor vader wegens seksueel misbruik en mensenhandel van zijn 3 dochters
Den Haag, 15 september 2016

Het gerechtshof in Den Haag heeft een gevangenisstraf van 15 jaar opgelegd aan een 62-jarige man wegens langdurig ernstig seksueel misbruik en jarenlange mensenhandel van zijn dochter en pleegdochters. Er was een straf van vijftien en een half jaar geëist.  Ook moet de verdachte een schadevergoeding van in totaal 465.000 euro aan zijn dochters betalen.

Binnen het gezin zijn de 3 meisjes vanaf hun tienerjaren in een sociaal isolement gebracht, zijn zij geestelijk en lichamelijk mishandeld  en mochten zij vanaf hun zestiende jaar niet meer naar school. Uiteindelijk moesten de meisjes direct na hun achttiende verjaardag in de prostitutie werken. De jonge vrouwen stonden bovendien jarenlang verplicht al het geld dat zij verdienden af aan de verdachte.

De rechtbank sprak de verdachte eerder vrij van het seksueel misbruik en veroordeelde de verdachte alleen voor mensenhandel tot een gevangenisstraf van 6 jaar. Omdat het hof het seksueel misbruik wel bewezen verklaart en bovendien van oordeel is dat de feiten rond de mensenhandel zwaarder moeten worden bestraft, komt het tot de straf van 15 jaar.

Uitspraken

Meest gelezen berichten