Gerechtshof Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Den-Haag
Uitsnede gebouw gerechtshof Den Haag

Bezoekadressen

Bezoekadres
Prins Clauslaan 60
2595 AJ Den Haag
> Routebeschrijving

Telefoonnummer
088 – 362 23 33

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Over het gerechtshof

Gerechtshof Den Haag behandelt zaken in hoger beroep van de rechtbanken Den Haag en Rotterdam. Het is samen met rechtbank Den Haag en het CBb gevestigd in het Haagse paleis van justitie.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

  • Team Belastingrecht: zittingen op dinsdag, woensdag en vrijdag.
  • Afdeling Civiel recht: zittingen op maandag tot en met vrijdag.
  • Afdeling Strafrecht: zittingen op maandag tot en met vrijdag.

Zitting bijwonen

Het gerechtsgebouw, ook wel Paleis van Justitie genoemd, is een openbaar gebouw. De zittingen die hier plaatsvinden zijn dan ook voor publiek toegankelijk. Uitzonderingen zijn familie- en belastingzaken en strafzaken met minderjarigen. Dit betekent dat iedereen vanaf 18 jaar een zitting mag en kan bijwonen.

Regels en procedures

Deze informatie is in eerste instantie opgezet voor juristen. U vindt hier alleen informatie die specifiek van toepassing is op het gerechtshof ‘s-Gravenhage.

 


 

 

 

Nieuws gerechtshof Den Haag  Nieuws gerechtshof Den Haag

 

 

De rechter van morgen11-10-2016 22:00:00Mr. L. Verheij, president van het gerechtshof Den Haag en voorzitter Landelijke Selectiecommissie Rechters, was op 7 oktober jl. een van de sprekers op het Rio-symposium bij de Hoge Raad in Den Haag. Mr. L. Verheij, president van het gerechtshof Den Haag en voorzitter Landelijke Selectiecommissie Rechters, was op 7 oktober jl. een van de sprekers op het Rio-symposium bij de Hoge Raad in Den Haag. Hieronder vindt u zijn lezing over 'De rechter van morgen'.
Levenslanggestrafte komt in aanmerking voor resocialisatie activiteiten10-10-2016 22:00:00Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag in kort geding uitspraak gedaan in een procedure van een levenslanggestrafte, die inmiddels bijna 24 jaar gevangen zit. Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag in kort geding uitspraak gedaan in een procedure van een levenslanggestrafte, die inmiddels bijna 24 jaar gevangen zit. Hij maakt aanspraak op extra voorzieningen, zoals trainingen, waarmee hij wil laten zien dat hij op enige termijn weer kan deelnemen aan het maatschappelijk leven.
Agent veroordeeld voor poging doodslag2-10-2016 22:00:00Een 39-jarige politiebeambte is door het gerechtshof Den Haag vandaag veroordeeld voor het plegen van poging tot doodslag op een voortvluchtige bestuurder van een auto. Een 39-jarige politiebeambte is door het gerechtshof Den Haag vandaag veroordeeld voor het plegen van poging tot doodslag op een voortvluchtige bestuurder van een auto. Het Haagse hof heeft de verdachte in hoger beroep een gevangenisstraf opgelegd van een maand en een taakstraf van 240 uur. Deze straf komt overeen met de door de rechtbank in eerste aanleg opgelegde straf.

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij het gerechtshof Den Haag?

Het Paleis van Justitie heeft geen eigen parkeergelegenheid voor bezoekers. Bezoekers dienen te parkeren in een parkeergarage of in de straten in de omgeving.

Kan ik bij het gerechtshof Den Haag terecht voor juridisch advies?

Nee. Voor gratis juridisch advies kunt u terecht bij het Juridisch Loket. Dit loket verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent.

Nee. Voor gratis juridisch advies kunt u terecht bij het Juridisch LoketU verlaat Rechtspraak.nl . Dit loket is er voor iedere rechtzoekende en verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent. In Den Haag is het Juridisch Loket gevestigd aan Herengracht 7. Telefoon: 0900-8020 (10 eurocent per minuut).

Mag ik iemand meenemen naar de zitting?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet. Meer over zitting bijwonen