Gerechtshof Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Den-Haag
Uitsnede gebouw gerechtshof Den Haag

Bezoekadressen

Bezoekadres
Prins Clauslaan 60
2595 AJ Den Haag
> Routebeschrijving

Telefoonnummer
088 – 362 23 33

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Over het gerechtshof

Gerechtshof Den Haag behandelt zaken in hoger beroep van de rechtbanken Den Haag en Rotterdam. Het is samen met rechtbank Den Haag en het CBb gevestigd in het Haagse paleis van justitie.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

  • Team Belastingrecht: zittingen op dinsdag, woensdag en vrijdag.
  • Afdeling Civiel recht: zittingen op maandag tot en met vrijdag.
  • Afdeling Strafrecht: zittingen op maandag tot en met vrijdag.

Zitting bijwonen

Het gerechtsgebouw, ook wel Paleis van Justitie genoemd, is een openbaar gebouw. De zittingen die hier plaatsvinden zijn dan ook voor publiek toegankelijk. Uitzonderingen zijn familie- en belastingzaken en strafzaken met minderjarigen. Dit betekent dat iedereen vanaf 18 jaar een zitting mag en kan bijwonen.

Regels en procedures

Deze informatie is in eerste instantie opgezet voor juristen. U vindt hier alleen informatie die specifiek van toepassing is op het gerechtshof ‘s-Gravenhage.

 


 

 

 

Nieuws gerechtshof Den Haag  Nieuws gerechtshof Den Haag

 

 

Veroordeling in geraffineerde phishing-zaak20-2-2017 23:00:00Een 22-jarige man uit Veenendaal is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor onder meer oplichting en diefstal in vereniging. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag bepaald.<p><span></span>Een 22-jarige man uit Veenendaal is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor onder meer oplichting en diefstal in vereniging. Van computervredebreuk werd de verdachte vrijgesproken. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag bepaald. <span></span></p>
Voorwaarden aanbesteding jeugdzorg disproportioneel13-2-2017 23:00:00De voorwaarden waaronder de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem de jeugdzorg in hun gemeenten wilden aanbesteden zijn disproportioneel.<p>De voorwaarden waaronder de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem de jeugdzorg in hun gemeenten wilden aanbesteden zijn disproportioneel. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag in hoger beroep bepaald.</p>
Werkstraf opgelegd aan voormalig algemeen directeur COA13-2-2017 23:00:00De voormalig algemeen directeur van het COA is op 14 februari 2017 door het gerechtshof Den Haag veroordeeld voor valsheid in geschrift.<p>De voormalig algemeen directeur van het COA is op 14 februari 2017 door het gerechtshof Den Haag veroordeeld voor valsheid in geschrift. Het Haagse hof heeft een werkstraf van 100 uur opgelegd.</p>

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij het gerechtshof Den Haag?

Het Paleis van Justitie heeft geen eigen parkeergelegenheid voor bezoekers. Bezoekers dienen te parkeren in een parkeergarage of in de straten in de omgeving.

Kan ik bij het gerechtshof Den Haag terecht voor juridisch advies?

Nee. Voor gratis juridisch advies kunt u terecht bij het Juridisch Loket. Dit loket verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent.

Nee. Voor gratis juridisch advies kunt u terecht bij het Juridisch LoketU verlaat Rechtspraak.nl . Dit loket is er voor iedere rechtzoekende en verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent. In Den Haag is het Juridisch Loket gevestigd aan Herengracht 7. Telefoon: 0900-8020 (10 eurocent per minuut).

Mag ik iemand meenemen naar de zitting?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet. Meer over zitting bijwonen