Laden...

Gerechtshof Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Den Haag

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof Den Haag?

 

Toegankelijkheid gerechtshof

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt.

Publiek is beperkt welkom. Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Sinds 1 december 2020 bent u verplicht in de publieke ruimten van ons gerechtshof een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Sinds maandag 4 januari 2021 worden er minder mensen toegelaten in het publieke gedeelte van het Paleis van Justitie. Het gaat hierbij om procesdeelnemers, pers en publiek. Lees hier meer over dit besluit.

Centrale informatiebalie

U kunt de Centrale Balie na een telefonische afspraak beperkt bezoeken. Lees meer informatie hierover.

Gaat mijn zaak door?

Het gerechtshof Den Haag behandelt weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar het gerechtshof over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u of heeft u van het gerechtshof gehoord wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of met uw fysieke aanwezigheid) deze wordt gehouden.

 

Bezoekadressen

Openingstijden

Het gerechtshof is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoonnummers

  • Algemeen/civiele zaken:
    088 362 23 33
  • Strafzaken:
    088 699 26 60

Bezoekadres

Prins Clauslaan 60
2595 AJ Den Haag

Nieuws gerechtshof Den Haag  Nieuws gerechtshof Den Haag

 

 

Samen werken aan snellere uitspraken in belastingzakenSamen werken aan snellere uitspraken in belastingzakenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Samen-werken-aan-snellere-uitspraken-in-belastingzaken.aspxDen Haag22-12-2020 23:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch, de rechtbank Zeeland-West-Brabant en het gerechtshof Den Haag slaan de handen ineen om de doorlooptijden in belastingzaken bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant te verkorten. <p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch, de rechtbank Zeeland-West-Brabant en het gerechtshof Den Haag slaan de handen ineen om de doorlooptijden in belastingzaken te verkorten. Vanaf 1 januari 2021 detacheert het gerechtshof ’s-Hertogenbosch 4 raadsheren naar de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Een eventueel hoger beroep in de door hen besliste zaken wordt behandeld door raadsheren van het gerechtshof Den Haag. De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een enorme voorraad aan belastingzaken die op deze manier kan worden verkleind.</p>
Vrijspraak van medeplegen dubbele doodslag HellevoetsluisVrijspraak van medeplegen dubbele doodslag Hellevoetsluishttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Vrijspraak-van-medeplegen-dubbele-doodslag-Hellevoetsluis.aspxDen Haag21-12-2020 23:00:00Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag een verdachte vrijgesproken van het medeplegen van een dubbele doodslag, op tweede kerstdag 2016 te Hellevoetsluis.<p>Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag een verdachte vrijgesproken van het medeplegen van een dubbele doodslag, op tweede kerstdag 2016 te Hellevoetsluis. Op die dag zijn twee jonge mannen uit één familie op straat neergeschoten en korte tijd later als gevolg daarvan overleden. </p>
15 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor moord zoontje15 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor moord zoontjehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/15-jaar-gevangenisstraf-en-tbs-met-dwangverpleging-voor-moord-zoontje.aspxDen Haag16-12-2020 23:00:00Een 41-jarige man is vandaag door het gerechtshof Den Haag veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor moord op zijn 10-jarige zoontje.<p>Een 41-jarige man is vandaag door het gerechtshof Den Haag veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor moord op zijn 10-jarige zoontje. De rechtbank legde eerder 12 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging op voor doodslag. </p>

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij het gerechtshof Den Haag?

Het Paleis van Justitie heeft geen eigen parkeergelegenheid voor bezoekers. Bezoekers dienen te parkeren in een parkeergarage of in de straten in de omgeving.

Kan ik bij het gerechtshof Den Haag terecht voor juridisch advies?

Nee. Voor gratis juridisch advies kunt u terecht bij het Juridisch Loket. Dit loket verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent.

Nee. Voor gratis juridisch advies kunt u terecht bij het Juridisch LoketU verlaat Rechtspraak.nl . Dit loket is er voor iedere rechtzoekende en verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent. In Den Haag is het Juridisch Loket gevestigd aan Herengracht 7. Telefoon: 0900-8020 (10 eurocent per minuut).

Mag ik iemand meenemen naar de zitting?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet. Meer over zitting bijwonen