Laden...

Avondklok blijft gehandhaafd tot uitspraak hoger beroep

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Avondklok blijft gehandhaafd tot uitspraak hoger beroep
Den Haag, 16 februari 2021

De beslissing van de voorzieningenrechter om per direct de avondklok op te heffen is door het gerechtshof Den Haag vanavond geschorst. De Nederlandse staat heeft een spoedappel ingesteld bij het gerechtshof Den Haag tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag van vanmorgen waarin beslist is dat de avondklok moet vervallen. Dit was gevorderd door Stichting Viruswaarheid.nl.

De inhoudelijke behandeling van het spoedappel vindt aanstaande vrijdag plaats. Kort daarna zal het hof op het hoger beroep beslissen.

De Staat had aan het gerechtshof gevraagd om de uitspraak van de voorzieningenrechter te schorsen in afwachting van de definitieve uitspraak in hoger beroep (een zogeheten schorsingsincident). Dat wil zeggen dat de Staat wil dat de avondklok gehandhaafd blijft totdat het Haagse gerechtshof een definitieve beslissing neemt over de vraag of de avondklok buiten werking gesteld moet worden. Het Haagse gerechtshof heeft dit schorsingsverzoek toegewezen.

Uitspraken