Laden...

Behandeling zaken tot en met 28 april 2020

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Behandeling zaken tot en met 28 april 2020
Den Haag, 03 april 2020

De uitbraak van het Corona-virus heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving en ook op de Rechtspraak. De Raad voor de rechtspraak heeft vandaag een landelijk bericht gepubliceerd met als titel ‘Rechtspraak zet alles op alles om zoveel mogelijk zaken af te doen’. Daarin staat beschreven, welke typen rechtszaken de komende weken behandeld en afgehandeld kunnen worden onder de gegeven omstandigheden.

Het gerechtshof Den Haag inventariseert op dit moment welke zaken de komende weken ingepland kunnen worden voor een zitting. Hierbij zullen ook digitale middelen ingezet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een videoverbinding naar een penitentiaire inrichting of een skypeverbinding naar een advocatenkantoor. Hierbij wordt grote zorg besteed aan digitale veiligheid. Wanneer in een zaak een zitting wordt gepland, informeert het gerechtshof Den Haag de betrokkenen bij deze zittingen zo spoedig mogelijk.

Door de Corona-maatregelen kunnen we het Paleis van Justitie helaas niet openstellen voor publiek. Bij openbare zittingen zijn echter maximaal 3 journalisten welkom. Journalisten kunnen hiervoor contact opnemen met persvoorlichter Maartje Verweij (06-22607243).

Uitspraken