Laden...

Continuïteit civiele- en familiezittingen gerechtshof Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Continuïteit civiele- en familiezittingen gerechtshof Den Haag
Den Haag, 19 oktober 2020

In verband met de landelijke maatregelen die zijn genomen wegens de uitbraak van COVID-19 zijn de gerechtsgebouwen beperkt toegankelijk en is het aantal zittingszalen beperkt. Daarom vinden – conform de corona-regelgeving - naast fysieke zittingen ook skypezittingen plaats. De inspanningen die gepaard gaan met het organiseren van deze zittingen zijn aanzienlijk, zowel voor de Rechtspraak als voor de advocatuur. Dagelijks ervaart het gerechtshof Den Haag grote inzet van advocaten en andere procesdeelnemers om te helpen de zittingen door te kunnen laten gaan.

Raadsheren van hof Den Haag worden helaas in toenemende mate geconfronteerd met verzoeken om uitstel van een (skype)zitting, omdat een van de procesdeelnemers in quarantaine zit. Om te zorgen dat de zittingscapaciteit dan toch zo goed mogelijk kan worden benut verzoekt het hof advocaten er steeds op voorbereid te zijn dat zij, en ook hun cliënten, digitaal op afstand aan de zitting kunnen deelnemen.

Dat betekent in ieder geval dat advocaten in geval van quarantaine via een thuisverbinding door middel van Skype for Business aan een skypezitting moeten kunnen deelnemen en op afstand overleg met hun cliënt kunnen hebben. Indien een van partijen zelf in quarantaine zit, gaat het hof ervan uit dat die partij door middel van Skype for Business rechtstreeks aan de skypezitting kan deelnemen, dan wel op zodanige wijze met de advocaat in verbinding staat, dat de zitting doorgang kan vinden.
Slechts onder bijzondere omstandigheden zal het hof uitstel van een (skype)zitting kunnen toestaan.

Indien het gaat om een fysieke zitting, kan bij tijdige aanvraag een zogenoemde hybride zitting worden georganiseerd, waarbij een van de procesdeelnemers via een skype verbinding aan de zitting kan deelnemen. Ook voor dat geval dienen advocaten en hun cliënten voorbereid te zijn op de mogelijkheid van deelname van huis uit via Skype for Business.

Voor nadere informatie over het deelnemen aan een online zitting via Skype voor Bedrijven kunt u deze pagina raadplegen op www.rechtspraak.nl.

Het hof is erkentelijk voor uw medewerking in deze bijzondere tijd.

Bestuur gerechtshof Den Haag

Uitspraken