Gevangenisstraf en tbs voor ontvoering en verkrachting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Gevangenisstraf en tbs voor ontvoering en verkrachting
Den Haag, 16 mei 2018

Een 37-jarige man uit Rotterdam is vandaag door het gerechtshof Den Haag veroordeeld voor ontvoering en verkrachting van een meisje. Het Haagse hof heeft hem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en ook tbs met dwangverpleging opgelegd. Daarnaast moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen. De man heeft in de nacht van 22 op 23 november 2015 in Rotterdam een destijds 16-jarig meisje, dat hij eerder had gezien, na afloop van haar werk opgewacht en onder bedreiging van een pistool in zijn auto meegenomen naar zijn huis. Daar heeft hij haar vastgebonden en haar ogen dichtgetaped. Ook kreeg ze een paar keer een drankje te drinken, waardoor zij duizelig en slaperig werd. Die nacht heeft hij haar meerdere malen verkracht en haar in de vroege ochtend in de buurt van haar huis uit de auto gezet. Het meisje heeft verklaard dat ze de verdachte niet kende. Dat zij een geheime relatie hadden en dat alles vrijwillig was, zoals de verdachte zei, vond het hof niet aannemelijk.

De verdachte heeft geweigerd mee te werken aan een psychologisch en psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Daar is hij geplaatst, omdat de psycholoog en psychiater die hem eerder onderzochten door de houding van de verdachte geen advies konden geven. Het hof heeft vastgesteld dat de verdachte lijdt aan een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens. Gelet op de ernst van het feit, de omstandigheden waaronder dat is begaan en het gevaar voor herhaling, heeft het hof naast de gevangenisstraf ook de maatregel tbs met dwangverpleging opgelegd. Het hof vindt het onverantwoord om de verdachte onbehandeld terug te laten keren in de maatschappij.

De rechtbank had de verdachte eerder veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar. De verdachte kan tegen deze uitspraak van het Haagse hof in cassatie bij de Hoge Raad der Nederlanden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten