Laden...

Gevangenisstraf opgelegd voor neerschieten man in Capelle aan den IJssel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Gevangenisstraf opgelegd voor neerschieten man in Capelle aan den IJssel
Den Haag, 12 februari 2021

Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag een 37-jarige Rotterdammer veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. Op 3 januari 2017 heeft de verdachte in Capelle aan den IJssel een man neergeschoten die zijn auto inparkeerde. Het slachtoffer is door vijf kogels in de borst geraakt en ter plaatse overleden. Daarnaast wordt de verdachte veroordeeld voor verboden wapenbezit, een mishandeling en een bedreiging met een mes op de West-Kruiskade in Rotterdam.

Het is niet duidelijk waarom de verdachte de man neerschoot. Ze kenden elkaar niet en het slachtoffer had geen contacten met criminelen.

De procedure heeft bij de rechtbank en het gerechtshof lang geduurd, omdat de verdachte niet wilde meewerken (of alleen op zijn voorwaarden) aan een onderzoek dat uiteindelijk in feite ging over de vraag of een tbs opgelegd moest worden. De deskundigen hebben geadviseerd dit niet te doen.

Uitspraken