Laden...

Gevangenisstraf voor doodslag op echtgenote

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Gevangenisstraf voor doodslag op echtgenote
Den Haag, 21 februari 2023

Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag geoordeeld dat de beslissing van de rechtbank Den Haag om een 49-jarige man te veroordelen voor doodslag op zijn echtgenote, in hun woning in Ter Aar in 2020, in stand kan blijven. De Haagse rechtbank veroordeelde de verdachte voor doodslag en legde een gevangenisstraf voor de duur van 15 jaar op. Het hof heeft deze uitspraak inclusief de opgelegde straf bevestigd.

In hoger beroep eiste het Openbaar Ministerie een veroordeling voor moord en een gevangenisstraf van 23 jaar. Het slachtoffer is door verwurging om het leven gekomen. Het Haagse hof acht voorbedachte raad, die nodig is om tot een veroordeling voor moord te komen, niet bewezen. Het hof ziet onvoldoende bewijs in het dossier om vast te stellen dat de verdachte eerst het slachtoffer heeft mishandeld en liggend op de vloer heeft achtergelaten en pas op een later moment gewurgd zou hebben.

Uitspraken