Gevangenisstraf voor financiering terroristische organisatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Gevangenisstraf voor financiering terroristische organisatie
Den Haag, 08 maart 2016

Een Nederlandse vrouw is veroordeeld voor de financiering van een terroristische organisatie. Het gerechtshof in Den Haag heeft vandaag de 29-jarige vrouw tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 maanden, waarvan 11 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar, veroordeeld. Het hof acht bewezen dat de veroordeelde vrouw geld heeft gegeven aan de IJU (Islamic Jihad Union). Deze organisatie staat op de zogenoemde terroristenlijst van de Europese Unie.

Het Haagse hof heeft de vrouw vrijgesproken voor de deelneming aan een terroristische organisatie, omdat niet is komen vast te staan dat zij lid was van de IJU c.q. DTM (Deutsche Taliban Mujahideen) of behoorde tot het samenwerkingsverband van de IJU en/of DTM. Het hof heeft bij de straftoemeting in hoge mate rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de vrouw en de ernstige mate van overschrijding van de redelijke termijn van berechting.

Uitspraken

Meest gelezen berichten