Laden...

Gevangenisstraffen en schadevergoeding in zaak Zeeuws muziekfestival Hrieps

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Gevangenisstraffen en schadevergoeding in zaak Zeeuws muziekfestival Hrieps
Den Haag, 26 april 2024

Vijf verdachten zijn vandaag door het gerechtshof Den Haag veroordeeld in de zaak van muziekfestival Hrieps. Het Haagse hof heeft hen gevangenisstraffen opgelegd.

Het Haagse hof komt ook in hoger beroep tot vijf veroordelingen in de zaak van muziekfestival Hrieps, waarbij de daders er vandoor zijn gegaan met de grote buit van de dagopbrengst van het festival in 2019. Het hof legt aan hen flinke gevangenisstraffen op, waarbij het hof uitgaat van een gevangenisstraf van 4 jaar. Het hof neemt hierin mee dat de overval alleen gepaard is gegaan met een lichte bedreiging met geweld. Er vindt aftrek met enkele maanden gevangenisstraf plaats, omdat de zaak te lang heeft geduurd. 


Het Haagse hof spreekt een zesde verdachte vrij, die wel door de rechtbank was veroordeeld. Belangrijk voor Stichting Hrieps is dat de 5 verdachten hoofdelijk zijn veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding van een bedrag van € 362.980,00. Ook het slachtoffer van de woningoverval - destijds 74 jaar oud - kan rekenen op de door haar gevraagde immateriële schadevergoeding. Tot op heden is niets van de buit terug gevonden.

Uitspraken