Laden...

Hof legt 23 jaar gevangenisstraf op voor liquidatie in Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Hof legt 23 jaar gevangenisstraf op voor liquidatie in Rotterdam
Den Haag, 21 december 2022

Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag een 28-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 23 jaar en zes maanden voor moord. De schietpartij vond in 2018 plaats in een woonwijk in Rotterdam. 

Het slachtoffer, een 36-jarige man, bevond zich op 28 oktober 2018 in gezelschap van een aantal mannen in de Rechthuislaan in Rotterdam. De verdachte schoot meerdere keren op de man, waardoor hij ernstig gewond raakte. Hij overleed ter plaatse. 

Volgens het hof handelde de verdachte niet in een opwelling maar vanuit een vooraf bedacht plan. Het hof noemt de moord een liquidatie. De verdachte schoot ook nog op de mannen die bij het slachtoffer stonden en die wegvluchtten. Van die groep werd voor zover bekend verder niemand geraakt. Wel werden door het schieten auto’s beschadigd en werd een café geraakt. Er werd totaal ongeveer 28 keer geschoten. 

De rechtbank had een gevangenisstraf van 24 jaar opgelegd. Vanwege de duur van het strafproces heeft het hof een lagere straf opgelegd.
Uitspraken