Laden...

Hof veroordeelt man voor doodslag op zijn dochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Hof veroordeelt man voor doodslag op zijn dochter
Den Haag, 25 januari 2024

Op 15 maart 2019 bracht de verdachte in het Maasstadziekenhuis te Rotterdam zijn minderjarige dochter om het leven. De verdachte handelde onder invloed van een waanstoornis, waarin hij de overtuiging had dat zij door anderen misbruikt zou worden. Het hof legt de man een gevangenisstraf van 4 jaar op en tbs met dwangverpleging.

Ondanks de waanstoornis kon de verdachte volgens het hof begrijpen dat hij een strafbaar feit beging. Daarom is het feit aan de verdachte toerekenbaar, zij het in sterk verminderde mate. Het hof legt daarom een lagere gevangenisstraf op dan de rechtbank. 

Net als de rechtbank heeft het hof tbs met dwangverpleging opgelegd. Met die maatregel kan de verdachte worden behandeld in een gesloten kliniek. De kans op herhaling van het plegen van ernstige strafbare feiten wordt op die manier zo veel mogelijk beperkt.

Aan de moeder van het meisje is een schadevergoeding toegekend. 

Uitspraken