Laden...

Hof veroordeelt verdachte in eerste zaak Haagse 'avondklokrellen'

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Hof veroordeelt verdachte in eerste zaak Haagse 'avondklokrellen'
Den Haag, 17 februari 2021

Het gerechtshof Den Haag heeft een 19-jarige man in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 dagen. De straf is gelijk aan de tijd dat de verdachte in voorarrest zat. Hij werd daarom gelijk in vrijheid gesteld. De verdachte was tijdens de derde dag van de ‘avondklokrellen’ in de Haagse Schilderswijk opgepakt, omdat hij een steen naar een (bemande) ME-bus had gegooid. De rechtbank legde hem hiervoor 2 maanden gevangenisstraf op.

De Reclassering stelde voor de behandeling in hoger beroep een rapport op en adviseerde de toepassing van het jeugdstrafrecht voor deze jonge bekennende verdachte met blanco strafblad. Uit het reclasseringsrapport kwam ook naar voren dat de verdachte een stabiel leven leidt, werk heeft en op het punt staat een nieuwe opleiding te beginnen.

Bij de strafbepaling speelde voor het hof een belangrijke rol dat, hoewel het om een zeer vervelend feit gaat, duidelijk was dat de verdachte zijn lesje heeft geleerd en al voldoende is gestraft. Het hof schat de kans op herhaling laag in. Daarom oordeelde het hof dat kon worden volstaan met een jeugddetentie van 22 dagen.

Uitspraken