Laden...

Informatie voor media over de uitspraak in de zaak Wilders op 4 september 2020

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Informatie voor media over de uitspraak in de zaak Wilders op 4 september 2020
Den Haag, 27 augustus 2020

De uitspraak in de strafzaak tegen de heer Wilders zal plaatsvinden op 4 september aanstaande om 13.30 uur in het Justitieel Complex Schiphol (Duizendbladweg 100 te Badhoevedorp).

De NOS verzorgt de pool (beeld en geluid) van deze zittingsdag. De NOS zorgt tevens voor een livestream. Deze kan bekeken worden via de website van de NOS.

Accreditatie

Journalisten die de zaak willen volgen, dienen zich uiterlijk dinsdag 1 september 2020 aan te melden via een mail naar m.h.verweij@rechtspraak.nl. Dit onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mailadres en het medium waarvoor men werkzaam is. Ook wanneer journalisten zich eerder al aangemeld hebben, dienen ze dat nu i.v.m. de coronamaatregelen opnieuw te doen.

Corona

In het Justitieel Complex Schiphol, en uiteraard ook in de zittingszaal, dient de anderhalve meter afstand in acht gehouden te worden i.v.m. het coronavirus. Dit betekent dat helaas de meeste journalisten niet in de zittingszaal plaats kunnen nemen. We zorgen voor een videoverbinding naar andere ruimte(n) binnen het gebouw, zodat journalisten de uitspraak daar kunnen volgen.

Bevestiging

Journalisten die zich aanmelden, ontvangen voor de uitspraakdatum een mail ter bevestiging met nadere informatie. In deze mail staat bijvoorbeeld in welke ruimte men de uitspraak kan volgen. Ook staat er meer over de mogelijkheden voor interviews achteraf in een ruimte waar de coronamaatregelen gehandhaafd kunnen worden.

Bij het Justitieel Complex Schiphol moet men een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen. Men dient een half uur voor aanvang van de zitting aanwezig te zijn.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met de persvoorlichter:
drs. M.H. (Maartje) Verweij: 06-22607243 / m.h.verweij@rechtspraak.nl 

Zie ook: pagina Strafzaak Wilders.

Uitspraken