Laden...

Informatie voor media over zitting zaak Wilders op 29 juni 2020

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Informatie voor media over zitting zaak Wilders op 29 juni 2020
Den Haag, 03 juni 2020

Het gerechtshof Den Haag gaat op 29 juni aanstaande verder met het proces in de zaak Wilders. De zitting is op het Justitieel Complex Schiphol (Duizendbladweg 100 te Badhoevedorp). De zitting start om 9.30 uur.

De NOS verzorgt de pool (beeld en geluid) op deze zittingsdag.

Accreditatie

Journalisten die de zaak willen volgen, dienen zich aan te melden via een mail naar m.h.verweij@rechtspraak.nl. Dit onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail adres, de zittingsdagen die men aanwezig wil zijn en het medium waarvoor men werkzaam is. Ook wanneer journalisten zich eerder al aangemeld hebben, dienen ze dat nu i.v.m. de coronamaatregelen opnieuw te doen.

Corona

In het Justitieel Complex Schiphol, en uiteraard ook in de zittingszaal, dient de anderhalve meter afstand in acht gehouden te worden i.v.m. het coronavirus. Dit betekent dat naar aller waarschijnlijkheid helaas niet alle journalisten in de zittingszaal plaats kunnen nemen. We zorgen voor een videoverbinding naar andere ruimte(n) binnen het gebouw, zodat overige journalisten de zaak daar kunnen volgen. Het kan desondanks zijn dat op een gegeven moment het maximum aantal journalisten bereikt is dat we gezien de coronamaatregelen redelijkerwijs toe kunnen laten. Om die reden is opnieuw accrediteren van belang.

Bij het Justitieel Complex Schiphol moet men een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen. Men dient een half uur voor aanvang van de zitting aanwezig te zijn.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met de persvoorlichter:
drs. M.H. (Maartje) Verweij: 06-22607243 / m.h.verweij@rechtspraak.nl

Uitspraken