Koninklijke onderscheiding voor Leendert Verheij

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Koninklijke onderscheiding voor Leendert Verheij
Den Haag, 26 april 2018

Oud-president van gerechtshof Den Haag mr. L. (Leendert) Verheij heeft vandaag een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Leendert Verheij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Tigelaar van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De onderscheiding is toegekend voor de wijze waarop Leendert Verheij zich verdienstelijk heeft gemaakt in al zijn functies binnen de Rechtspraak. Hij trad vaak op als boegbeeld van de Rechtspraak.

Leendert Verheij (1951) was van januari 2013 tot en met maart 2018 president van het gerechtshof Den Haag. Van oktober 2012 tot januari 2013 was hij waarnemend president van dit hof. Eerder was hij onder meer rector van het Studiecentrum Rechtspleging (SSR) en president van het gerechtshof Amsterdam. Sinds 2010 was hij ook voorzitter van de Landelijke Selectiecommissie Rechters (LSR). Op 1 april 2018 ging Leendert Verheij met pensioen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten