Laden...

Livestream zitting Shell Nigeria zaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Livestream zitting Shell Nigeria zaken
Den Haag, 06 oktober 2020

Het gerechtshof Den Haag behandelt aanstaande donderdag 8 oktober en vrijdag 9 oktober de civiele zaken tussen enerzijds Shell en anderzijds een viertal Nigeriaanse boeren en Milieudefensie. De zittingen vangen aan om 10.00 uur. De zittingen zijn via een livestream te volgen.

De vier Nigeriaanse boeren eisen schadevergoeding van Shell. Het gaat om de schade die zij stellen te lijden en te hebben geleden als gevolg van lekkages van ondergrondse oliepijpleidingen en een olieput in de periode 2004-2007. Ook eisen zij dat Shell de vervuiling ongedaan maakt en maatregelen treft ter voorkoming van nieuwe lekkages. Naast hen treedt Milieudefensie op als eiseres. Shell ontkent aansprakelijkheid. Volgens Shell zijn de lekkages het gevolg van sabotage die niet voor haar rekening komt. Ook meent Shell dat er al afdoende is schoongemaakt.

De livestream kan gevolgd worden via deze link:
https://streams.nfgd.nl/gerechtshof-den-haag-shell-nigeria-zaken

Het is niet toegestaan om zonder toestemming eigen opnamen te maken van de livestream of de beelden te kopiëren, op te slaan of te bewerken.

Uitspraken