Laden...

Man veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en tbs met verpleging voor doodslag op (ex-)vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Man veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en tbs met verpleging voor doodslag op (ex-)vriendin
Den Haag, 15 september 2022

Het gerechtshof Den Haag heeft op 15 september 2022 in hoger beroep een 31-jarige man veroordeeld wegens doodslag op zijn (ex-)vriendin op 16 juli 2019 te Vlaardingen. Dit feit werd gepleegd onder invloed van een psychische stoornis. Voor dit feit en voor de mishandeling van een arrestantenbewaarder kort na zijn aanhouding legde het hof de man een gevangenisstraf op van 5 jaar met aftrek van voorarrest en tbs met verpleging.

Het hof komt tot een twee jaar lagere gevangenisstraf dan de rechtbank Rotterdam hem in 2020 naast de tbs oplegde. De man, die op last van het hof een observatie-onderzoek in het Pieter Baan Centrum onderging, heeft inmiddels een positievere houding tegenover de noodzakelijke, vermoedelijk langdurige behandeling, die de rechtbank eveneens noodzakelijk achtte.

Uitspraken