Laden...

Ontslag van rechtsvervolging voor verdachte van doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Ontslag van rechtsvervolging voor verdachte van doodslag
Den Haag, 11 juni 2021

Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag een verdachte die terechtstond voor doodslag op zijn vrouw ontslagen van alle rechtsvervolging. Het delict vond plaats op 14 juli 2016 in Rijswijk. De verdachte was in eerste aanleg door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar. Ook was de maatregel terbeschikkingstelling met dwangverpleging opgelegd.

Toen de verdachte het feit pleegde, verkeerde de verdachte in een psychose. In hoger beroep hebben 4 gedragsdeskundigen een rapport over de man uitgebracht. Alle 4 de deskundigen zijn van oordeel dat de verdachte toen hij het feit pleegde volledig ontoerekeningsvatbaar was gezien de psychose waarin hij toen verkeerde. De deskundigen hebben daarnaast unaniem geconcludeerd dat er, gelet op het feit dat de verdachte volledig hersteld is en gelet op het zeer lage recidiverisico, geen aanleiding is om te adviseren tot oplegging van een strafrechtelijke maatregel. In overeenstemming met de adviezen van de deskundigen en in aansluiting op de eis van de advocaat-generaal heeft het Haagse gerechtshof de verdachte ontslagen van alle rechtsvervolging en geen strafrechtelijke maatregel opgelegd.

Uitspraken