Plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis na bedreiging mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis na bedreiging mishandeling
Den Haag, 28 april 2015

Het gerechtshof Den Haag heeft op 28 april 2015 een man uit Alphen aan den Rijn ontslagen van alle rechtsvervolging en gelast dat hij een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis wordt geplaatst. Het gerechtshof acht bewezen dat de man op 5 januari 2013 in een woonwagenkamp in Alphen aan den Rijn een kennis van hem heeft bedreigd en mishandeld. Hij heeft het slachtoffer daarbij met een zaag in de borst geprikt. Het slachtoffer heeft daardoor een kleine verwonding opgelopen. De verdachte is door psychiaters en psychologen onderzocht. Naar aanleiding van die onderzoeken heeft het gerechtshof de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard. De rechtbank had de verdachte TBS met dwangverpleging opgelegd, maar het hof acht plaatsing van de verdachte in een psychiatrisch ziekenhuis een passender maatregel.

Uitspraken

Meest gelezen berichten