Straf opgelegd voor pogingen verleiden minderjarigen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Straf opgelegd voor pogingen verleiden minderjarigen
Den Haag, 07 augustus 2018

Een man is vandaag door het gerechtshof Den Haag veroordeeld voor pogingen tot het verleiden van 3 minderjarige meisjes in de leeftijd tussen de 14 en 16 jaar tot seksuele handelingen. De verdachte deed dit door middel van chat- en WhatsApp-berichten, het geven van geld en andere giften. Verder maakte de verdachte zich schuldig aan het meermalen opzettelijk aanwezig hebben van cocaïne. Het gerechtshof heeft hem een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 3 maanden in combinatie met een onvoorwaardelijke taakstraf voor de duur van 240 uren opgelegd.

De verdachte was op het moment dat hij de minderjarige meisjes probeerde te verleiden zelf tussen de 31 en 33 jaar oud. Hij maakte gebruik van het leeftijdsverschil, zijn positie en status als Europarlementariër en zijn riante inkomen.

Gelet op de ernst van de bewezen verklaarde feiten is in beginsel een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats. Het gerechtshof heeft met het opleggen van de straf echter rekening gehouden met het feit dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook heeft het gerechtshof meegewogen dat de verdachte op eigen initiatief al een aantal jaren in behandeling is bij de GGZ en gemotiveerd lijkt om die behandeling voort te zetten.

Uitspraken