Straffen voor fraude met kinderopvangtoeslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Straffen voor fraude met kinderopvangtoeslag
Den Haag, 22 mei 2015

Het Gerechtshof Den Haag heeft vandaag boetes tot €75.000,-, gevangenisstraffen van twaalf maanden en taakstraffen opgelegd in de strafzaken tegen twee mannen die in 2007 en 2008 met hun gastouderbureaus gefraudeerd hadden met kinderopvangtoeslagen. Door hun toedoen werd bij het aanvragen van kinderopvangtoeslagen opzettelijk onjuiste informatie aan de belastingdienst gegeven. Hierdoor is geld voor kinderopvang uitgekeerd zonder dat de ouders daar recht op hadden.

De advocaat-generaal van het OM had boetes en gevangenisstraffen van 3 en 4,5 jaar geëist, zoals eerder door de rechtbank opgelegd. De mannen werd vooral verweten dat er uren en tarieven onjuist waren opgegeven, dat niet aan de eisen van registratie door hun gastouderbureau was voldaan, dat verklaringen omtrent het gedrag ontbraken en dat er alles bij elkaar grote geldbedragen waren witgewassen. Het hof heeft lagere straffen opgelegd dan de rechtbank, omdat het hof minder feiten bewezen verklaart en vanwege de lange duur van het strafproces.

Uitspraken

Meest gelezen berichten