Laden...

Strafzaak tegen verdachte in zedenzaak kan doorgaan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Strafzaak tegen verdachte in zedenzaak kan doorgaan
Den Haag, 05 maart 2020

Een bezwaar tegen de dagvaarding van het Openbaar Ministerie in een zedenzaak is vandaag door het gerechtshof Den Haag ongegrond verklaard. De Haagse rechtbank verklaarde dit bezwaar eerder wel gegrond. Dit betekent dat het OM een strafzaak tegen de verdachte in deze zedenzaak bij de rechtbank kan voortzetten.

Het Haagse gerechtshof oordeelde dat de bezwaarschriftprocedure zich vanuit haar aard niet leent voor toetsing die verder gaat dan summier. Mede gelet op nieuwe informatie met betrekking tot de handelwijze van het OM komt het hof niet tot het oordeel dat nu al vaststaat dat de kernwaarden van het wettelijk systeem zijn genegeerd, waardoor de waarborgen van een onpartijdige vervolging en berechting zijn geschonden. Het gerechtshof komt niet tot de voor gegrondverklaring noodzakelijke vaststelling dat hoogst onaannemelijk is dat de zittingsrechter, later oordelend in de inhoudelijke zaak, het OM ontvankelijk zal verklaren in de vervolging. Wel wordt de keuze van het OM voor de behandelend officieren als onhandig en ongelukkig gezien.

Uitspraken