Laden...

Turkse krant moet publicaties over voormalig Rotterdams raadslid rectificeren

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Turkse krant moet publicaties over voormalig Rotterdams raadslid rectificeren
Den Haag, 01 december 2020

De Turkse krant Sabah moet publicaties over het voormalige Rotterdams raadslid Turan Yazir rectificeren. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag beslist in een procedure die Yazir en de gemeente Rotterdam tegen de krant hadden aangespannen.

De krant beschuldigde Yazir in een aantal publicaties van onder meer betrokkenheid bij terrorisme en het verraden van Turkse Nederlanders. Het hof heeft vastgesteld dat Sabah geen grond had voor die ernstige beschuldigingen. Mede omdat de beschuldigingen ook ingrijpende gevolgen hebben gehad voor Yazir, heeft het hof de krant bevolen een rectificatie te plaatsen en verboden de beschuldigingen te herhalen.

De rechtbank Rotterdam had Sabah al bevolen ongegronde beschuldigingen van Yazir van oplichting en het doorgeven van namen van Turkse Nederlanders aan de Nederlandse autoriteiten te rectificeren. In hoger beroep heeft hof nu geoordeeld dat een verdergaande rectificatie nodig is.

Uitspraken