Laden...

Verdachte veroordeeld voor doodslag op haar echtgenoot

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Verdachte veroordeeld voor doodslag op haar echtgenoot
Den Haag, 04 februari 2021

Een 62-jarige vrouw uit Den Haag is veroordeeld voor doodslag op haar echtgenoot tot een gevangenisstraf van 8 jaar. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag bepaald. De verdachte is, nadat zij eerder in de slaapkamer was mishandeld door haar man, naar de keuken gelopen. Hier heeft zij een mes gepakt waarmee zij is teruggegaan naar de slaapkamer. Met het mes heeft de verdachte het slachtoffer, dat in benevelde toestand op bed lag, meerdere keren in zijn bovenlichaam gestoken. Als gevolg hiervan is het slachtoffer overleden.

Het hof heeft geoordeeld dat de verdachte zich met haar handelen niet heeft verdedigd tegen de eerdere mishandeling, maar dat zij op dat moment zelf de confrontatie met het slachtoffer heeft gezocht. Daarom heeft het hof de hieromtrent door de verdediging gevoerde verweren verworpen. Het hof heeft bij de strafoplegging rekening gehouden met het feit dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar was.

De rechtbank had de verdachte in 2018 eveneens tot 8 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Zowel de verdachte als het Openbaar Ministerie was tegen dat vonnis in hoger beroep gegaan bij het hof. Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep 9 jaar gevangenisstraf geëist. Onder meer doordat in hoger beroep de redelijke termijn is geschonden, komt het hof tot een lagere straf dan geëist.

Uitspraken