Veroordeling van 3 mannen voor mishandeling met voorbedachten rade

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Veroordeling van 3 mannen voor mishandeling met voorbedachten rade
Den Haag, 07 maart 2017

Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag 3 mannen veroordeeld tot lange gevangenisstraffen voor een mishandeling met voorbedachten rade. De mishandeling vond plaats op 29 januari 2013. Het slachtsoffer was ernstig verwond. Eén man is vrijgesproken van betrokkenheid bij de mishandeling.

Een indertijd 38-jarige man uit Den Haag heeft voor dit feit en een aantal andere feiten 6 ½ jaar gevangenisstraf gekregen. Een destijds 24-jarige man uit Den Haag heeft voor alleen dit feit 6 jaar celstraf gekregen. Aan een derde man, met een verhoudingsgewijs minder groot aandeel in deze mishandeling, heeft het Haagse hof 3 jaar gevangenisstraf opgelegd. Bij het bepalen van de hoogte van de straf heeft het hof rekening gehouden met de ernst van het feit, de gevolgen voor het slachtoffer, het strafblad van de verdachten en de lange duur van de procedure.

Uitspraken

Meest gelezen berichten