Laden...

Veroordeling van voormalige bestuursleden en oprichter Trailer Trash Travellers Den Haag voor overname clubhuis vriendenmotorclub in Leiden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Veroordeling van voormalige bestuursleden en oprichter Trailer Trash Travellers Den Haag voor overname clubhuis vriendenmotorclub in Leiden
Den Haag, 23 april 2021

Twee voormalige bestuursleden en een oprichter van Trailer Trash Travellers Den Haag zijn vandaag door het gerechtshof Den Haag veroordeeld voor overname van het clubhuis van een vriendenmotorclub in Leiden. Het Haagse hof heeft hen in hoger beroep veroordeeld tot deels voorwaardelijke gevangenisstraffen.

Een groep van twintig tot dertig leden van Trailer Trash Travellers uit Den Haag (TTT) bezocht op 11 januari 2013 opeens ‘in full colors’ het clubhuis in Leiden. De aanwezige leden van de Leidse motorclub waren veruit in de minderheid. De bezoekers gingen met de rug tegen de wanden staan en keken zwijgend voor zich uit. Bij de deur stonden ook TTT-leden. Drie personen van de Leidse motorclub moesten op een bank, die in een nis stond, gaan zitten. De voorzitter, de secretaris en de oprichter van TTT gingen daar bij zitten. Meteen ging er een haag TTT-leden met hun rug naar de bestuursleden en hun gezicht naar de Leidse leden staan. Op deze manier werden de gespreksdeelnemers afgeschermd van de overige aanwezigen. De TTT-bestuursleden hebben tegen de drie personen van de Leidse motorclub op indringende wijze gezegd dat zij lid moesten worden van TTT en dat anders hun clubhuis zou worden afgefakkeld. De Leidse aanwezigen hebben dit optreden als intimiderend en bedreigend ervaren.

Op 18 januari 2013 bleek een hangslot op de buitendeur van het clubhuis te zijn bevestigd. Toen een bestuurslid die avond langskwam om de kachel te controleren, doken opeens tal van TTT-leden op. Er bleek die avond een vergadering van de Raad van Acht te zijn geweest en “Zuid Holland, en dus het clubhuis, was voor Trailer Trash.” Het bestuurslid werd gedwongen zijn sleutel van het cilinderslot af te geven. Bij een controle door de politie op 22 januari 2013 bleken er vooral TTT-leden in het clubhuis aanwezig te zijn.

Een van de bestuursleden van TTT presenteerde een alibi voor 11 en/of 18 januari 2013. Het hof heeft hier geen geloof aan gehecht.

Alle bestuursleden hebben indertijd enige tijd in voorlopige hechtenis doorgebracht. De rechtbank heeft deze bestuursleden tot deels onvoorwaardelijke gevangenisstraffen veroordeeld. Sinds januari 2013 zijn geen nieuwe strafbare feiten gepleegd. Mede vanwege het tijdsverloop heeft het Haagse gerechtshof veelal voorwaardelijke straffen opgelegd. De President heeft van het hof 12 maanden gevangenisstraf voorwaardelijk gekregen met een proeftijd van 2 jaar. De oprichter heeft van het hof 12 maanden gevangenisstraf voorwaardelijk gekregen, ook met een proeftijd van 2 jaar. De secretaris heeft 15 maanden gevangenisstraf waarvan 10 maanden voorwaardelijk gekregen met een proeftijd van 2 jaar.

Naast de twee bestuursleden en oprichter zijn nog zeven personen vervolgd voor deze zaak. Deze zeven personen zijn in hoger beroep om uiteenlopende redenen vrijgesproken van betrokkenheid bij de overname van het clubhuis.

Uitspraken