Laden...

Veroordeling voor deelname aan terroristische organisatie in Syrië

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Veroordeling voor deelname aan terroristische organisatie in Syrië
Den Haag, 04 februari 2021

Een voormalig inwoner van Overijssel is vandaag veroordeeld door het gerechtshof Den Haag voor deelname in Syrië aan Jabath al Nusra, een terroristische organisatie, en het verrichten van voorbereidingshandelingen voor die deelname. Het Haagse hof heeft hem een gevangenisstraf van 6 jaar opgelegd. Dit is dezelfde straf als de rechtbank heeft opgelegd en het Openbaar Ministerie heeft geëist.

Het hof acht deze feiten bewezen op grond van uitlatingen van de veroordeelde in het EO-programma ‘De Vijfde Dag’ van 27 maart 2013, een afscheids-dvd, een op 25 januari 2014 in het weekblad Elsevier geplaatste foto, een videoboodschap van de veroordeelde die gepubliceerd was door RTV Oost op 13 juli 2017, Facebookberichten en WhatsApp-berichten.

Na de veroordeling door de rechtbank op 17 juli 2018 is de behandeling van de zaak een aantal keer aangehouden om de veroordeelde in de gelegenheid te stellen naar Nederland te komen. Op 27 oktober 2020 is duidelijk geworden dat de veroordeelde niet verwachtte binnen afzienbare tijd naar Nederland te komen en dat hij aangaf dat de zaak met zijn gemachtigd advocaat kon worden afgedaan.

Uitspraken