Veroordeling voor overvallen en bedreiging met vuurwapen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Veroordeling voor overvallen en bedreiging met vuurwapen
Den Haag, 25 maart 2016

Een 30-jarige verdachte is vandaag door het gerechtshof Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 7 jaren. Het Haagse hof heeft daarbij tevens een tbs-maatregel met dwangverpleging opgelegd. Het hof acht in hoger beroep, evenals de rechtbank, bewezen dat de verdachte zich in de periode van 25 oktober 2014 tot en met 14 december 2014 schuldig heeft gemaakt aan een gewapende overval op een restaurant en 2 benzinestations in Den Haag, een woningoverval in Voorburg en de bedreiging van twee mensen met een vuurwapen in Den Dolder.

Bij de woningoverval liep een 73-jarige man, die kort daarvoor aan zijn hart was geopereerd, ernstig letsel op. De verdachte heeft bij het hof een deel van de feiten bekend. Het hof vindt dat een lange celstraf recht doet aan de ernst van de feiten.

Uit gedragskundig onderzoek blijkt dat de verdachte door een ziekelijke stoornis licht verminderd toerekeningsvatbaar is. Om die reden en vanwege het hoge recidiverisico meent het hof dat naast de celstraf een tbs met dwangverpleging op zijn plaats is.

De door het hof opgelegde straf is overeenkomstig de straf zoals die door de rechtbank is opgelegd en conform de eis van de advocaat-generaal.

Uitspraken

Meest gelezen berichten