Laden...

Vertrouwelijke telefoongesprekken tussen Peter R. de Vries en kroongetuige toegestaan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Vertrouwelijke telefoongesprekken tussen Peter R. de Vries en kroongetuige toegestaan
Den Haag, 25 mei 2021

Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag uitspraak gedaan in het hoger beroep van een zaak die misdaadverslaggever Peter R. de Vries en advocaat mr. Schouten tegen de Nederlandse staat hadden aangespannen.

De Vries is in dienst getreden van het advocatenkantoor van mr. Schouten. Mr. Schouten staat een kroongetuige, tevens verdachte, in het Marengoproces bij. Voor deze kroongetuige treedt de misdaadverslaggever onder meer op als mediawoordvoerder en vertrouwenspersoon. De vragen zijn of De Vries een verschoningsrecht heeft en of hij vertrouwelijke telefoongesprekken mag voeren met de kroongetuige, die in detentie zit. Het hof heeft – net als de rechtbank – deze vragen bevestigend beantwoord en De Vries en mr. Schouten in het gelijk gesteld.

Meer over de Marengo-zaak op deze speciale pagina.

Uitspraken