Laden...

Haagse hof wijst vorderingen docente voor vergoeding overuren af

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Haagse hof wijst vorderingen docente voor vergoeding overuren af
Den Haag, 26 januari 2016

De vorderingen van overuren van een docente middelbaar onderwijs tegen de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL) zijn door het gerechtshof Den Haag op 26 januari 2016 afgewezen. Het hof bekrachtigt het vonnis van de kantonrechter.

Docent schrijft op white-board

Om aanspraak te kunnen maken op een overwerkvergoeding is een specifieke opdracht tot het verrichten van overwerk vereist. Het hof is daarnaast van oordeel dat SCOL niet heeft gehandeld in strijd met de normen van goed werkgeverschap met haar taakbeleid voor de docenten en de werkzaamheden die de docente uit hoofde daarvan diende te verrichten. SCOL heeft de cao-vereisten voor de vaststelling van haar taakbeleid correct nageleefd. Van SCOL kan niet worden verlangd dat zij werkt met een individueel – per docent gedifferentieerd – taakbeleid. Van onevenredige belasting van de docente is niet gebleken.

Uitspraken