Gevangenisstraf voor dodelijke steekpartij in tapijtwinkel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Gevangenisstraf voor dodelijke steekpartij in tapijtwinkel
Den Haag, 14 september 2016

Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag een 46-jarige verdachte in hoger beroep veroordeeld wegens het doodsteken van zijn vrouwelijke collega in een tapijtwinkel in het Alexandrium in Rotterdam op 10 juli 2013.

Het hof heeft de verdachte voor doodslag een gevangenisstraf van twaalf jaar opgelegd. De rechtbank had de verdachte eerder veroordeeld voor doodslag tot een gevangenisstraf van 14 jaar. 

De eis van het openbaar ministerie betrof een veroordeling voor moord en een gevangenisstraf van achttien jaar. Het hof oordeelde echter dat de voorbedachte raad niet wettig en overtuigend bewezen kon worden. Het hof heeft zich aangesloten bij de rapportage van het Pieter Baan Centrum en de verdachte volledig toerekeningsvatbaar geacht, maar heeft bij de strafoplegging wel rekening gehouden met diverse strafverzachtende omstandigheden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten