Laden...

Welkom bij gerechtshof Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof Den Haag > Welkom bij gerechtshof Den Haag

Wat kunt u bij een bezoek aan gerechtshof Den Haag verwachten?

Ontvangstruimte

  • U komt het Paleis van Justitie binnen via de draaideur. Aan de rechterkant bevindt zich een kleine wachtruimte met een aantal stoelen. U kunt hier zitten als u wilt wachten op iemand die zich in het gebouw bevindt of als u binnen geweest bent en, bijvoorbeeld, even op een taxi moet wachten.
  • Als u na binnenkomst schuin naar links loopt, komt u bij de portiersloge. Hier moet u zich melden als u een bezoekafspraak heeft. Op verzoek dient u een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen. Als u komt voor een rechtszitting of voor de Centrale balie, dan hoeft u zich hier niet te melden. U kunt doorlopen naar de veiligheidscontrole, die zich links van de portiersloge bevindt. 
  • Voor de veiligheid van iedereen in het gebouw worden uw tas en kleding gecontroleerd. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels. Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op undefinedundefined van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.

Hal op de begane grond

  • Na de veiligheidscontrole komt u uit in de hal. Daar bevindt zich de bodebalie. De bodes kunnen u vertellen bij welke zaal/ruimte u precies moet zijn. Nadat u bent doorverwezen, kunt u plaatsnemen in de wachtruimte die bij de juiste zaal hoort. Een bode geeft aan wanneer de zaak start en wijst u de weg in de zittingszaal.
  • Links achter de zittingszalen vindt u de koffiehoek. U kunt hier terecht voor consumpties, zoals koffie, thee, fris, koek en broodjes.
  • Als u voorbij de zittingsruimten naar rechts gaat, komt u bij de trap naar de centrale informatiebalie op de eerste etage. De lift naar de centrale informatiebalie bevindt zich aan de linkerkant naast de koffiehoek. Bij de centrale informatiebalie kunt u terecht voor informatie, het afgeven van stukken en voor administratieve handelingen zoals legaliseren van documenten en het instellen van hoger beroep.