Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch van binnen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch > Gerechtshof 's-Hertogenbosch van binnen

Welkom bij gerechtshof 's-Hertogenbosch

Hieronder wordt kort beschreven wat u bij uw bezoek aan het Paleis van Justitie in 's-Hertogenbosch kunt verwachten. Hier zijn het gerechtshof 's-Hertogenbosch en de rechtbank Oost-Brabant gevestigd. 

  • Als u het Paleis van Justitie via schuifdeuren bent binnengekomen, komt u in een hal waar u de veiligheidscontrole en de portiersloge treft. Voor de veiligheid van iedereen in het gebouw wordt hier uw tas en kleding gecontroleerd. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels.
    Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
  • Na de controle meldt u zich aan de rechterkant bij de portiersloge. Op verzoek dient u een legitimatiebewijs te kunnen tonen.
  • Via een draaideur komt u vervolgens in een hal, waar recht voor u een bodebalie is. Hier meldt u zich en de bode vertelt u bij welke zaal/ruimte u precies moet zijn.
  • Achter deze bodebalie bevinden zich een aantal zittingszalen en zittingsruimten. Ook op de eerste verdieping zijn er zittingszalen. Een trap daarnaartoe vindt u direct als u bij de bodebalie rechtsaf gaat. De lift ernaartoe bevindt zich achter de bodebalie.
  • Als u met de trap gaat, moet op de eerste verdieping linksaf een gang in. Na 15 meter, halverwege de gang, is aan de linkerkant een bodebalie waar u zich kunt melden. Als u met de lift gaat, komt u precies uit voor de bodebalie. Aan de rechterkant van de gang zijn de zalen waar de zittingen plaatsvinden.
  • Nadat u bij de bodebalie bent doorverwezen, neemt u plaats in de wachtruimte bij de juiste zaal. Een bode geeft aan wanneer de zaak start en wijst u de weg in de zittingszaal.