Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

Op donderdag 26 mei 2022 (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten en op vrijdag 27 mei 2022 zijn onze griffies gesloten.

Zittingen

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

De anderhalvemeternorm is komen te vervallen. Dat betekent dat procespartijen, publiek en pers zonder beperkingen weer welkom zijn in onze gebouwen. Het is ook weer mogelijk om groepsbezoeken te plannen. 

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen, is het prettig als u metaalhoudende materialen thuis laat en voorwerpen als horloges en riemen voor de detectie al afdoet.
  • In het Paleis van Justitie wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

 

 Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

Geen doodslag maar moord op 15-jarig meisje in BredaGeen doodslag maar moord op 15-jarig meisje in Bredahttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Geen-doodslag-maar-moord-op-15-jarig-meisje-in-Breda.aspx's-Hertogenbosch17-5-2022 22:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 18-jarige jongen veroordeeld tot 2 jaar jeugddetentie en een onvoorwaardelijke PIJ-maatregel. Hij stak in 2019 zijn ex-vriendin dood. De rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeelde hem eerder voor doodslag. <p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 18-jarige jongen veroordeeld tot 2 jaar jeugddetentie en een onvoorwaardelijke PIJ-maatregel. Hij stak in 2019 zijn ex-vriendin dood. De rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeelde hem eerder voor doodslag. <br></p>
Veroorzaken dodelijk verkeersongeval: 3 maanden cel en taakstrafVeroorzaken dodelijk verkeersongeval: 3 maanden cel en taakstrafhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Veroorzaken-dodelijk-verkeersongeval-3-maanden-cel-en-taakstraf.aspx's-Hertogenbosch27-4-2022 22:00:00Een 22-jarige man is door gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot 3 maanden cel, 240 uur taakstraf en een rijontzegging van 3 jaar. Hij veroorzaakte in 2018 een dodelijk verkeersongeval.<p>Een 22-jarige man is door gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot 3 maanden cel, 240 uur taakstraf en een rijontzegging van 3 jaar. Hij veroorzaakte in 2018 een dodelijk verkeersongeval. De <a href="http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBLIM:2019:9739" target="_blank">rechtbank Limburg</a> legde hem eerder 15 maanden cel op waarvan 5 maanden voorwaardelijk. <br></p>
Drugslab in verhuurde loods: 12 maanden celstrafDrugslab in verhuurde loods: 12 maanden celstrafhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Drugslab-in-verhuurde-loods-12-maanden-celstraf.aspx's-Hertogenbosch24-3-2022 23:00:00Een 56-jarige man is door het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf. In een loods op zijn terrein werd een drugslab ontdekt.<p>Een 56-jarige man is door het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf. In een loods op zijn terrein werd een drugslab ontdekt.  <br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.