Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

Zittingen

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen, is het prettig als u metaalhoudende materialen thuis laat en voorwerpen als horloges en riemen voor de detectie al afdoet.
  • In het Paleis van Justitie wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

 

Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

In hoger beroep 23 jaar cel na uitlokken Venlose vergismoordIn hoger beroep 23 jaar cel na uitlokken Venlose vergismoordhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/In-hoger-beroep-23-jaar-cel-na-uitlokken-Venlose-vergismoord.aspx's-Hertogenbosch20-11-2022 23:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 61-jarige man veroordeeld tot 23 jaar cel. Hij heeft in 2012 twee andere mannen opdracht gegeven tot het plegen van een moord. Uiteindelijk werd de vrouw van het beoogde slachtoffer doodgeschoten.<p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 61-jarige man veroordeeld tot 23 jaar cel. Hij heeft in 2012 twee andere mannen opdracht gegeven tot het plegen van een moord. Uiteindelijk werd de vrouw van het beoogde slachtoffer voor hun woning in Venlo doodgeschoten. De rechtbank Limburg legde de man eerder <a href="https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBLIM:2019:10220" target="_blank">24 jaar cel op</a>. De medeverdachte en de schutter werden eerder al veroordeeld tot respectievelijk 14 en 20 jaar cel.<br></p>
Poging doodslag op zoontje: 5 jaar cel en 10 jaar rijontzeggingPoging doodslag op zoontje: 5 jaar cel en 10 jaar rijontzegginghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/poging-doodslag-op-zoontje-5-jaar-cel-en-10-jaar-rijontzegging.aspx's-Hertogenbosch14-11-2022 23:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 37-jarige man veroordeeld tot 5 jaar celstraf en een rijontzegging van 10 jaar. Hij heeft geprobeerd zijn zoontje en zichzelf van het leven te beroven door met zijn auto tegen een boom te rijden.<div>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 37-jarige man veroordeeld tot 5 jaar celstraf en een rijontzegging van 10 jaar. Hij heeft geprobeerd zijn zoontje en zichzelf van het leven te beroven door met zijn auto tegen een boom te rijden. De <a href="http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBOBR:2019:679" target="_blank">rechtbank Oost-Brabant</a> legde hem eerder 3 jaar cel en een rijontzegging van 4 jaar op. <br></div>
Illegaal vuurwerk en drugs in huurwoning reden om huurovereenkomst te ontbindenIllegaal vuurwerk en drugs in huurwoning reden om huurovereenkomst te ontbindenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Illegaal-vuurwerk-en-drugs-in-huurwoning-reden-om-huurovereenkomst-te-ontbinden.aspx's-Hertogenbosch14-11-2022 23:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft beslist dat een man uit Zevenbergen zijn huurwoning moet verlaten. Hij heeft schade veroorzaakt aan de achterburen en overlast aan de omgeving. <p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft beslist dat een man uit Zevenbergen zijn huurwoning moet verlaten. Hij heeft schade veroorzaakt aan de achterburen en overlast aan de omgeving. Het hof vindt net als de rechtbank Zeeland-West-Brabant dat de woningcorporatie de huurovereenkomst mag ontbinden. <br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.