Laden...

Onze cultuur

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

IVO Rechtspraak, de ICT-dienstverlener van de Rechtspraak

IVO Rechtspraak is een dienstverlenende ICT-organisatie. De basis voor de cultuur van IVO Rechtspraak wordt gevormd door vijf kernwaarden: vertrouwen, vakmanschap, verantwoordelijk, verbinden, vernieuwen. Deze kernwaarden zijn afspraken over de manier waarop wij ons gedragen naar elkaar, de Rechtspraak en naar de samenleving. Door ons denken en werken steeds aan deze waarden te laten voldoen, kunnen wij die partner blijven waar graag mee gewerkt wordt.

Kernwaarde één: vertrouwen

De collega’s van IVO Rechtspraak hebben vertrouwen in zichzelf en in elkaar. Dat vertrouwen stralen wij uit bij alles wat wij doen. En datzelfde vertrouwen krijgen we terug van onze opdrachtgevers.

Kernwaarde twee: vakmanschap

Bij IVO Rechtspraak werken uitsluitend vakmensen. Met alle kennis en ervaring die nodig zijn om de taken goed uit te voeren. En dat zie je terug in onze manier van opereren: vakkundig, zelfverzekerd, gepassioneerd en trots.

Kernwaarde drie: verantwoordelijk

Een resultaatgericht gezelschap, dat zijn de mannen en vrouwen van IVO Rechtspraak. Met een groot verantwoordelijkheidsbesef, zowel individueel als collectief. En die verantwoordelijkheid is geen last, maar een prettige arbeidsvoorwaarde. Een van de redenen om bij IVO Rechtspraak te werken.

Kernwaarde vier: verbinden

IVO Rechtspraak is een dienstverlenend bedrijf. Dat maakt alle collega’s tot dienstverleners. Wij streven naar een goede, open en hechte relatie met elkaar, met de opdrachtgever en met de klant. Verbinding, dat is hier het sleutelwoord. Oprechte interesse in het doen en laten van de ander, vakinhoudelijk en persoonlijk.

Kernwaarde vijf: vernieuwen

Streef altijd naar de beste oplossing. Vraag je voortdurend af of het nog beter kan, sneller, efficiënter. Bij IVO Rechtspraak is het net zo vanzelfsprekend als ademhalen. De vernieuwingsdrang zit ons in het bloed. Elke collega is bron én onderdeel van het continue verbeteringsproces binnen ons bedrijf.

Naast deze kernwaarden hanteren wij in ons dagelijks werk het IVO Rechtspraak-kompas: visie, focus, discipline en passie bij alles wat we doen. Door in je dagelijkse werk het kompas te gebruiken zul je met visie, focus, discipline en passie werken. Als we het hebben over cultuur, dan gaat het ook om de onderlinge omgang tussen collega’s, om wederzijdse waardering, geloof in elkaar en in het bedrijf. Eigenlijk gaat het dus om werkplezier. Een begrip dat misschien het allerbelangrijkste is binnen onze organisatie. Want waar prettig wordt gewerkt, wordt goed gewerkt.